vrijdag 27 januari 2012

de eerste dagen in Ecuador

Hallo allemaal!

Nieuwtjes uit Ecuador!
Maandag en dinsdag gingen we naar het kantoor van de VVOB in Quito, daar kregen we een golf van informatie te horen over onze stage in het Spaans (wel een beetje een uitdaging). Ondertussen hebben we ook de Ecuadoraanse administratie beproefd, een huzarenklusje bleek het. We werden van de kast naar de muur gestuurd, moesten ons dan op internet aanmelden, onze paspoorten een dag afgeven en uiteindelijk bleek dat ze ons bij migratie nog geen kaart konden geven omdat hun machine niet werkte tot half februari,... wordt vervolgd!
Dinsdagnamiddag trokken we richting ISPED in San Pablo, waar we werden opgewacht door de rector Ramiro Nuñez en onze gaststudentes. We gingen allebei naar onze gastgezinnen, Gudrun in Otavalo en Annegreet in Ibarra. Ondertussen hebben we al heel wat zaken ontdekt: ze eten hier als tienuurtje frietjes of rijst met vlees en groenten... met koffie! Na de les, die tegen 13 uur gedaan is, eten ze weer rijst en vlees en vanalles en nog wat... Het houdt niet op en wij eten braaf mee, tegen dat we terug naar België gaan kunnen we niet meer op het vliegtuig denken we!
We zijn ook al twee dagen hier naar de les geweest, Gudrun heeft zelfs al haar eerste les Quechua achter de rug en Annegreet moet vanalles vertellen over het wiskundeonderwijs in Vlaanderen.
Het is hier alvast heel leuk, niet altijd gemakkelijk met al het Spaans en de andere gewoontes, maar we amuseren ons zeker en zijn alvast aan heel de familie voorgesteld!
Hopelijk alles goed in België?

veel liefs!

Gudrun en Annegreet

6 opmerkingen:

  1. Blijkbaar was er een probleem met het plaatsen van reacties op onze blog. Ik heb een aantal instellingen veranderd, dus nu een testje of alles beter lukt nu. Dus als jullie dit kunnen lezen,... laat jullie gaan met de reacties :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op en top avontuur dus daar. Julie was beter mee geweest wat het eten betreft :).
    Zonet ook afscheid van haar genomen aangezien zij binnen enkele uurtjes met Hilke vertrekt.
    (ps : ze was jarig. Een fotootje met de gele knuffel en een kaarsje zou veel punten scoren)
    Blij te horen dat alles daar vlotjes verloopt (de administratie buiten beschouwing gelaten).
    Zoen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn te horen dat het zo goed gaat daar! Bij ons begint het ook al te kriebelen! Diversiteit is heel interessant, maar wel vermoeiend aangezien we nog vanalles moeten regelen voor Gambia. Volgende week maken we onze blog aan, dan sturen we de link snel door!
    Veel plezier daar nog, meisjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Annegreeeet,j'attends les photos =D (parce que je suis trop trop nulle en néerlandais) j'espère que tout se passe bien dans ta famille d'accueil et que tu t'amuses.

    Anne-Soph'

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je me réjouis d'avoir d'autres nouvelles et des photos ! Je t'embrasse,
    Mamy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag Annegreet,

    fijn te lezen dat jullie het goed stellen! Geen last van jetlag of zo? Hier is koning winter aangekomen, geniet dus maar van het goede weer in Ecuador. Na de eerste drukte hoop ik dat jullie in het weekend een beetje kunnen bekomen en indrukken verwerken.
    Is Ibarra groot? En hoe is de natuur daar? Op google maps zag ik een meer in de buurt en ook een hoge berg (vulkaan?). Hopelijk hebben jullie geen last van de hoogte. Geniet van jullie verblijf en tot later!

    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen