woensdag 22 februari 2012

¡Viva Carnaval!

Het is alweer een poos geleden, maar bij deze dus een verslag van de voorbije drukke week:
Op de ISPED had rector Ramiro ons vorige week gevraagd om de studenten eens een Engelstalig en Nederlandstalig liedje te leren. Dus gingen Annegreet en ik maandag aan de slag om op grote vellen de liedjes ‘I like the flowers ‘ en ‘de droomboom’ te noteren en versieren. We smeerden onze kelen en oefenden alvast wat om de juiste toon te vinden ;).  We begonnen ook al wat na te denken wat we de komende weken kunnen doen als we didactisch materiaal gaan maken. De eerste brainstorms zitten er reeds op en met ontzettend veel ideeën gaan we de komende we weken met veel enthousiasme tegemoet.
Dinsdag werd met een motiverend woordje van de rector het nieuwe semester ingezet. Hij had het over de liefde voor de kinderen en het vak. Hoe kan dat ook anders op een 14de februari <3! Ook in de stad was het duidelijk te merken dat het San Valentín was. Overal verkochten ze rozen en knuffelbeertjes met hartjes. Wij sloten de dag alvast af met een San-Valentín-chocoladetaartje: mmm.
Op woensdag volgden we opnieuw de stagelessen van onze zussen mee en hielpen wat met materiaal en verbeterwerk.
Donderdag en vrijdag was er opnieuw les op de ISPED, alhoewel, de studenten kregen vooral een soort beginsituatietoetsen, waarmee de leerkrachten probeerden te ontdekken waaraan nog moest gewerkt worden in het nieuwe semester.  En dan was het… VAKANTIE, want deze week stond hier helemaal in het teken van Carnaval. Op straat moest je steeds op je hoede zijn voor jongeren die met water gooiden of met schuim spoten. Tijdens het weekend waren er in de steden optochten met kinderen en jongeren die in mooie outfits die door de straten dansten. Elke school werd vertegenwoordigd door een groep dansers en enkele vlaggendragers.
Zaterdagavond waren mijn familie en ik (Gudrun) uitgenodigd op een trouwfeest. We begonnen met heel veel te eten, daarna werd er volop gedanst en na het aansnijden van de sprookjestaart  werd er ook volop gedronken. Later op de avond kwam er nog een prachtig uitgedoste band muziek spelen voor ‘los novios’, “viva los novios”. Rond 1u gingen we naar huis want de volgende ochtend vertrokken we vroeg naar Puyo (een stad in el oriente) We vertrokken mooi op tijd, maar deden er dankzij enkele ‘tegenslagen’ en autopannes meer dan 12uur over om in Puyo te geraken. Een mooi voorbeeld van wanneer de reis mooier is dan de bestemming. Want de route door de bergen was onbeschrijflijk mooi en van de stad Puyo hebben we niet veel  kunnen zien. De volgende dag zetten we onze reis verder richting Baños, een heel mooi, levendig stadje. En raad eens wie ik daar tegenkwam… jawel Silke en haar familie. Na een fijne kennismaking met Baños  keerden we dinsdagmiddag terug richting Otavalo, maar onderweg bezochten we nog enkel familieleden. Omdat die zo ver van de stad wonen was het een heel tijd geleden dat ze elkaar nog hadden gezien en dit terugzien werd dan ook gevierd met een heel aantal flessen bier gevolgd door een heus carnavalgevecht met schuim. Als cadeau kregen we nog een zak met een aantal cavia’s en een haan mee. En jawel die gingen mee de auto in voor de komende 3 uur durende rit naar Otavolo. Dinsdagavond laat kwamen we moe, maar met nieuwe beelden over Ecuador terug thuis in Otavalo.
Annegreet ging vrijdagavond naar de carnavalsstoet in Atuntaqui, zaterdag naar een concert met Colombiaanse salsa en nog heel wat in het Parque de la Merced, echt een beetje Gentse feesten sfeer, superleuk! En maandag heeft ze helemaal van de carnavalsgewoonten kunnen proeven in Coangue waar er een heus water-, verf-, schuim- en bloemgevecht aan de gang was! Echt supertof, het heeft wel enkele dagen geduurd voor al de blauwe verf verdwenen was... ;)
Gudrun

2 opmerkingen:

  1. Dag Gudrun,
    Dat ziet er erg toffe week uit midden in het echte ecuatoriaanse leven. blijkbaar wordt het op school ook wat drukker. Zie ik je deze avond op skype? Wij gaan dit weekend naar de ardennen.
    Kussen mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bericht van meme uit de ardennen:

    zeer wel bedankt voor de foto die ze vandaag heeft mogen ontvangen op haar verjaardag.
    Nog vele vele groetjes van meme, tante Katrien, tante Hilde en alle anderen.

    Moest ook nog zeggen dat de foto's prachtig zijn !!!!

    uw verslaggever van dienst: nonkel Stephan

    BeantwoordenVerwijderen